Kissé szeles tavaszi idő

Fotó Plasznik Ilona

Szerdán eleinte a Tiszántúlon, majd délután a Dunántúlon lehet több felhő, időnként gyenge eső, zápor keleten fordulhat elő. A középső tájakon túlnyomóan napos lesz az idő. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. Délután 14-18 fokra van kilátás.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, kevés napsütés az ország keleti, délkeleti harmadán lehet, nyugat felől egyre többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol zivatar. A keleti tájakra késő este ér a csapadék. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A minimumok 0 és 8, a maximumok 8 és 21 fok között alakulhatnak, északnyugaton lesz hűvösebb.

Pénteken országszerte számíthatunk esőre, záporokra, néhol délen zivatarra. A változó irányú szél élénk, helyenként erős lesz. A csúcshőmérséklet 8 és 22 fok között alakul, nyugaton lesz hűvösebb, északkeleten, keleten a legmelegebb.

Szombaton több tájegységünkön számíthatunk esőre, záporokra, egy-egy helyen zivatarra. Élénk, helyenként erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalra 3-7 fok közé hűl le a levegő, délután 10 és 18 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest