Kissé szeles, pár fokkal hűvösebb idő

A kép forrása: mapio.net

Szerdán eleinte a Dunántúlon is lehetnek még záporok, majd egyre inkább a Dunától keletre és délnyugaton alakulhat ki többfelé zápor, zivatar. A viharokat elsősorban keleten-északkeleten kísérheti felhőszakadás, jégeső. Az északi-északnyugati szél a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé élénk, néhol erős lesz, zivatarokat viharos széllökések kísérhetnek. Marad a nyárias meleg, napközben 21 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett leginkább a keleti országrészben fordulhatnak elő záporok, helyenként zivatarok. Az északias szél többfelé megélénkül. Hajnalban 9-15, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken is gomolyfelhős időre készülhetünk. Eleinte a középső és délnyugati részeken lehetnek futó záporok, később a keleti-délkeleti tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Északnyugaton marad szárazabb az idő. Az északi-északkeleti szél többfelé feltámad, nyugaton és északkeleten erős lökések kísérhetik. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén sok napsütés várható. Záporok, zivatarok néhol délen fordulhatnak elő. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, erős. Pár fokkal visszaesnek a maximumok, szombaton 19-25, vasárnap 20-26 fok valószínű, és hűvösebbek lesznek az éjszakák is.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest