Kiskunlacháza városavató

Lezajlottak a beszédek a hivatalos városavató ceremónián.

Beszédet mondtak dr. Gulyás Gergely miniszter, dr. Répás József polgármester, Turi-Kovács Béla, Pánczél Károly, Tarnai Richárd, egyházi és testvérvárosi meghívott vendégek.

Forrás: Kiskunlacháza város Facebook oldala

Szombaton 150 év után Magyarország visszakapott egy várost

Újra városi ranggal büszkélkedhet a régóta nagyközségként működő Kiskunlacháza, szombaton ugyanis 150 év után visszakapta a címet Áder Jánostól. A történelmi pillanatot egész napos progamsorozattal ünnepelték a Pest megyei településen

Régi nevét már 1285-ben is megemlítette egy oklevél, és a mezővárosi rangot 1839-ben érdemelte ki. A jelenlegi település 1950-ben alakult ki két önálló falu, Kiskunlacháza (Lacháza) és Pereg összeépüléséből, majd hivatalos egyesítéséből, és így eddig a környék legnagyobb nagyközségének számított.

Kiskunlacháza a térségben meghatározó szerepet tölt be, ezért úgy gondoljuk, hogy méltó helye van Magyarország városai között. Köszönhető ez az elmúlt 15 év dinamikus fejlődésének, az itt élő polgárok alkotóerejének, vállalkozó szemléletének, egy közösség tenni akarásának és folyamatos megújulásának. Egy város nemcsak egy fizikai értelemben jól körülhatárolható, nagy lakóegység, hanem egy élő, lüktető, évszázadok alatt formálódott közösség a maga tradícióival, varázsával és vonzerejével

– mondta Répás József polgármester.

Az ünnepség kezdetén Gulyás Gergely adta át a várossá válást jelképező oklevelet a polgármesternek, ezután családi programok, zenés és színpadi produkciók, fényfestés, torta és faültetés várta a szórakozni vágyókat. Este Margaret Island-koncerttel és utcabállal ér véget az esemény.

Forrás: index.hu, Grósz Petra

Köszönjük a megtisztelő szavakat és a városunknak szóló jókívánságokat!

Forrás: Kiskunlacháza város Facebook oldala