Kisgazda vélemény az orosz-ukrán háborúról

Dömötör Károly és Dr. Paál Sándor, Fotó: Dr. Paál Sándor

Kedves Elnök Úr!

Amit most írok, az egy olyan vélemény, ami vonatkozik az orosz és az ukrán vezetőkre egyaránt, ha felismerik ezek az „urak” ezt, és akkor is, ha nem ismerik fel ezt:

1) Egyik hadban álló félnek sincs semmi esélye arra, hogy bármelyikük is győzzön ebben a háborúban.

2) Gyorsvonati sebességgel rohannak a SEMMIBE, nevezetesen oda, hogy teljesen tönkre tegyék egymást.

3) Ahhoz, hogy ne öljenek meg a fronton – teljesen értelmetlenül – még több embert, AZONNALI TŰZSZÜNET kell.

4) A feladat a tűzszünet beállását követő pillanatban, azonnal az, hogy körültekintően és nagy felelősséggel el kell kezdeni egy stabil és biztonságos békerendszer felépítését

ahol mind a két szembenálló fél szempontjai figyelemben lesznek véve a kölcsönösség alapján.

5) Elengedhetetlennek látszik egy fegyvermentes övezet kialakítása a két szemben álló fél által ellenőrzött területek között, lehetőleg minél szélesebb sávban, ahol maradéktalanul érvényesül a helyi lakosság önrendelkezési joga, továbbá fegyvertartás tilalma, kivéve a közrend fenntartása céljából.

6) Mindehhez valószínű, hogy a szükséges mértékben az ENSZ-tagállamai által megválasztott nemzetközi ellenőrző bizottság kirendelése is elengedhetetlen.

Más megoldás nincs, de ehhez az ügyhöz ma már minden ENSZ-tagállamnak köze van, mert olyan helyzet alakult ki ami ma már a Föld teljes lakosságát veszélyezteti.

Az a véleményem, hogy mindenki, aki a háború folytatását szorgalmazza, az emberiség ellen súlyos bűnt követ el, beleértve a Magyar Országgyűlésben most hangoskodó ellenzéket is.

Bort; Búzát; Békességet! (Paál Sanyi)