Kisebb eső, havas eső még előfordulhat

Fotó: Husztra-Szampiás György

Csütörtökön még többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon és a hegyekben havas eső, havazás is. A Tiszántúlon akár az ég is megdörrenhet. Estére a csapadék zöme északkelet felé távozik. Sokfelé lesz szeles az idő, a Dunántúl északnyugati felén viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet a Tiszántúlon még 7 és 13, máshol 0 és +6 fok között alakul.

Pénteken borult lesz az ég, átmenetileg csak a Dunántúlon vékonyodhat el a felhőzet. Keleten, északkeleten többfelé várható eső, havas eső, majd egyre inkább havazás. Egy-egy hózápor emellett a Bakonyban és délnyugaton is előfordulhat. Többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -6, +3, napközben 0, +5 fokot mérhetünk.

Szombaton is sok felhő lesz az égen, csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A nyugati tájak kivételével főként a nap második felében fordulhat elő dél felől több helyen hószállingózás, kisebb havazás, délen, délkeleten havas eső, eső. A Dunántúlon sokfelé erős, nyugaton viharos lesz az északi szél, emellett keleten, délkeleten az északkeleti szél lehet élénk. Reggelaz ország nagy részén fagyni fog, a csúcshőmérséklet pedig -1 és +5 fok között alakul.

Vasárnap keleten több órára kisüthet a nap, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk és több helyen előfordulhat kisebb havazás, havas eső. A Dunántúlon még szeles lesz az idő. Keleten 5-7, máshol -1, +4 fok várható napközben.

Hétfőn főként délen, délnyugaton lehet csapadékos az idő, északkeleten, keleten kisüthet a nap. Újra országszerte szeles időben lesz részünk, 3-9 fokos maximumokkal.
Kiadta: Időkép (ma 08:58)

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest