„Király-kisasszonyok és királyfiak otthona” címet kapott Mélykút

Az ünneplő király-kisasszonyok és király-fiak Mélykúton. - A kép forrása: baon.hu

A településen élő kisgyermekes szülők és csemetéik gyűltek össze kedden délelőtt a mélykúti művelődési házban a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet szervezte díjátadó ünnepségre.

A kecskeméti egyesület 2010. január elsejével hirdette meg a „Király-kisasszonyok és királyfiak otthona” cím adományozását. A címet naptári évente az a Bács-Kiskun megyei település kaphatja meg, ahol egyrészt évről évre egyre több gyermek születik, másrészt a statisztikai létszámhoz viszonyított legnagyobb az újszülött létszám növekedése. Eddig 22 települést díjaztak a megyében. A 2017. évi adatok alapján Mélykút is jogosult – Újsolt, Szalkszentmárton és Kömpöc mellett – a „Király kisasszonyok és Király fiak otthona” cím viselésére. A településnek adományozott táblát és emléklapot Mélykút polgármestere, Kovács Tamás vette át. A gyerekek pedig szüleikkel együtt egy-egy kis tűzzománc koronát és ajándékutalványt kaptak a jeles esemény alkalmából. A polgármester köszöntőbeszédében elmondta, hogy 2017-ben 62 újszülöttel gyarapodott városuk lakossága, ami kiemelkedően magas számnak tekinthető. A cím adományozása nemcsak kitüntetést jelent, hanem egy olyan kötelezettséget is, amely feladatokat állít Mélykút Önkormányzata elé, hogy továbbra is mindent megtegyen az itt élő király-kisasszonyokért és király fiakért. Ennek fényében terveink szerint gyereknapra teljesen újjáépítjük a központi játékteret, utcai fitneszparkot létesítünk, megindul az új színház- és művelődési terem építése, illetve a sportcsarnok bővítésére is lesz lehetőség – mondta Kovács Tamás Mélykút polgármestere. (Forrás: Mester-Horváth Nikolett/Baon.hu)

Kalmár Pál, a Kisgazda Polgári egyesület Bács-Kiskun Megyei Szervezetének az elnöke, Solt város polgármestere – A kép forrása: baon.hu

Kalmár Pál, a Kisgazda Polgári Egyesület Bács-Kiskun Megyei Szervezetének az elnöke, Solt város polgármestere: a negyedik Orbán-kormány a korábbi kormányzati ciklusaihoz hasonlóan, következetes politikát folytat a magyar népesség gyarapításának az érdekében. Ennek egyetlen módja az, hogy Magyarországon a fiatal párok minden támogatást megkapnak a gyermek-neveléshez. – A Bács-Kiskun megyében élő Polgári Kisgazdák ugyanakkor határozottan elutasítják a Magyarországra kényszeríteni próbált, gazdasági célú, a mi kultúránktól teljesen eltérő kultúrájú emberek erőszakos betelepítését, továbbá Soros György ez irányú, folyamatos próbálkozásait. – A Bács-Kiskun megyében élő Polgári Kisgazdák arra hívják fel a figyelmet, hogy 2019. május 26-án, vasárnap döntően fontos nap lesz. Ezen a napon fogunk dönteni arról, hogy kiket küldünk az Európai Parlamentbe. Határozottan el kell utasítanunk minden ultra-liberális bevándorláspári törekvést. Kizárólag a Fidesz-KDNP jelöltjeit érdemes és szabad támogatni. Hazánk sorsát nem bízhatjuk a mostani, felelőtlen, össze-vissza hangoskodó ellenzéki jelöltekre. Ennyivel mindenképpen tartozunk a felnövekvő magyar gyermekeknek. – Azt kívánom a Mélykúton nevelkedő király-kisasszonyoknak és király fiúknak, hogy majdan erős, egészséges és boldog, igazi magyar-szívű felnőttek legyenek. (KPE)