Kihirdették a Virágos Gyuláért verseny győzteseit

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A bírák több kategóriában is győztest hirdettek, és két különdíjat is kiosztottak

Idén is meghirdették a városi virágosítási és kertszépítési versenyt Gyulán, amelyre számos nevezés érkezett. A bírák virágos előkert, virágos balkon és ablak, ház előtti virágos közterület, virágos intézmény és virágos vendéglátóhely kategóriákban keresték a legjobbakat. A díjakat Görgényi Ernő polgármester, Szászné Várkonyi Adrienn városi főkertész, Pomázi Ferenc, a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör elnöke, valamint Werner György, a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület elnöke adták át. Utóbbi két szervezet különdíjakat adott át azoknak a versenyre nem jelentkező kerttulajdonosoknak, akik példaértékűen ápolják kertjüket bel-, illetve külterületen.

Az ünnepségen megtudtuk, hogy a város önkormányzata idén is azért hirdette meg a városi virágosítási és környezetszépítési versenyt, hogy növelje a település virágfelületeinek számát, valamint a város idegenforgalmi vonzerejét. Fontos cél az is, hogy nyilvánosságot és elismerést kapjanak azok a gyulai polgárok, civil közösségek és vállalkozások, akik és amelyek közérdekű munkával szebbé teszik a közvetlen környezetüket.

Görgényi Ernő köszöntőjében kiemelte, Gyulának az a különlegessége – és azért is dicsérik gyakran az ideérkezők –, hogy itt nem csupán önkormányzati feladat a környezet szépítése, a zöldfelületek gondozása, a virágosítás, hanem a fürdővárosi polgárok többségének is szívügye.

– Ez egy közösségépítő mozgalom is, hiszen összehozza az embereket – mondta a polgármester, majd kiemelte, hogy a virágosítás hozzájárul ahhoz a szemléletformáláshoz is, amelyre nagy szükség van.

– Önök példát is mutatnak mások számára arra vonatkozóan, hogy hogyan kell hozzáállni a zöldügyekhez, és hogy mi is az az egészséges szemléletmód, amely szebbé teszi a környezetünket, és élhetőbbé teszi a városunkat – fogalmazott Görgényi Ernő.

Mint mondta, manapság minden eddiginél fontosabb, hogy terjedjen ez a szemlélet, ugyanis roppant elkeserítő, hogy sokan nem becsülik a tisztaságot, a rendezettséget és mások munkáját, annak ellenére, hogy országos szinten is elismert a gyulai zöldfelületek kezelése.

A városvezető köszöntője után következett a díjak és elismerések átadása, majd egy fogadással zárult az ünnepség.

(Forrás: Gyulai Hírlap)