„Kihasználtak minket”: Trumpot támogatná a rasszista demokratákkal szemben a BLM vezetője

Fotó EPA, Jim Lo Scalzo

A demokraták tulajdonképpen rasszisták, politikájuk fenyegeti mind a fekete családokat, mind a hagyományos kiscsaládok összességét – fogalmazott Mark Fisher. A Black Lives Matter (BLM) vezetője korábbi nyilatkozatát megerősítve most a Fox News amerikai hírtelevíziónak is megerősítette: támogatná Donald Trump 2024-es elnökjelöltségét. Miközben az amerikai média egy része a jelenlegi kormányzat állapotának metaforájaként kezelte, hogy

a viharos szél példátlan módon, egyetlen rohammal kidöntötte a Fehér Ház karácsonyfáját,

a 2024-ben újraválasztásáért indulni szándékozó Joe Biden amerikai elnök feje fölött újabb viharfelhők gyülekeznek.

„Nem vagyunk hülyék!”

Mark Fisher, a BLM mozgalom vezetője ugyanis már több nyilatkozatában, így a Newsweek című hetilapban is jelezte: a korábbi elnök, Donald Trump mögé áll a 2024-es Fehér Házért folyó versenyben, és

rasszista politikával vádolta a demokratákat, akik szerinte a fekete közösség ellen dolgoznak.

A Black Lives Matter Rhode Island társalapítója a Fox & Friends című műsorban csatlakozott annak megvitatásához: miért hagyta el az utóbbi időszakban több fekete szavazó is a demokratákat, miközben azon gondolkodnak, kire adják voksaikat 2024-es elnökválasztáson. Fisher a Fox News adásában kifejtette: szerinte a fekete szavazók elfordulásának oka a demokraták kétszínűsége, képmutatása. Úgy fogalmazott: „Nem vagyunk hülyék!”

Szerinte „a testvérek” értik, mikor van valaki értünk, és mikor nem,

„és nyilvánvaló, hogy a Demokrata Párt nem értünk van”.

Mentális rabszolgák

A BLM-vezető rámutatott: a demokrata politika valójában a fekete családokat és általában a nukleáris családokat sújtja. (A „nukleáris” vagy más néven „hagyományos” családok két, közjogi értelemben házas szülőből és gyermekeikből állnak – a szerk.) Fisher a hónap elején a The Kim Iversen Shownak adott interjúban azzal érvelt, hogy a demokraták nem értékelik a fekete szavazatokat, miközben dicsérte Trumpot, amiért a közösség felemelését célzó politikákat támogatja.

„Olyan sokáig kihasznált és visszaélt velünk ez a párt, hogy nem értékelik a szavazatunkat”

– fejtette ki Fisher a kormányzó Demokrata Pártról, amely szerinte egy rasszista párt, és ilyen politikát is folytat.

A Newsweeknek nyilatkozva Fischer november elején kijelentette: „Úgy érzem, hogy kezd fordulni a kocka. Olyan sokáig voltunk ennek a pártnak a rabszolgái! Mentális rabszolgák, akik féltek elhagyni ezt az ültetvényt.”

Rossz hírek a csatatérről

Donald Trump szerinte a demokrata képmutatással szemben őszintén megmondja, hogy mi a helyzet. Trump többet tett a fekete közösségért, mint bármelyik elnök – szögezte le. A The New York Times/Siena College novemberi, legfrissebb közvélemény-kutatása riadót fújt a demokratáknál, miután megállapította, hogy

Trump soha nem látott mértékű támogatást ért el a fekete szavazók körében azokban a csatatérállamokban, amelyeket Biden elnök nyert meg 2020-ban.

Nevadában, Georgiában, Arizonában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban a fekete szavazók most 22 százalékos támogatást regisztráltak Trumpnak, szemben a 2020-as nyolc százalékkal. Egy májusi felmérés szerint a fekete felnőtteknek csak 41 százaléka mondta azt, hogy szeretné, ha Biden indulna egy második ciklusra, és 55 százalékuk mondta azt, hogy valószínűleg támogatná őt az általános választásokon. Ezek az adatok szöges ellentétben állnak az év első néhány hónapjával, amikor 10-ből 9 fekete szavazó helyeselte a munkáját.

Az ismerős „gázáremelés”

Az amerikai hírtelevízió arra is felfigyelt: hasonló folyamat játszódik le a latin ajkú szavazók köreiben is.

A megkérdezettek kifejtették:

„Amikor Trump volt az elnök volt, nem voltak magas gázáraink, és nem volt élelmiszerár-infláció!”

„Rengeteg a csalódottság, és sok a megszegett ígéret” – hangzott el a műsorban, melyből kiderült, hogy az infláció, a munkabérek, a bérleti díjak és az egészségügyi ellátás miatt aggódnak leginkább a latin ajkú választók.

Forrás: hirado.hu