Kiemelkedő teljesítményeket ismertek el a gálán / Az Év Tolna Megyei Vállalkozója lett Nagy Lajos, a Diófa Csárda tulajdonosa

Fotó: Mártonfai Dénes

A Polgári Kisgazdák szívből gratulálnak megyei elnöküknek az elismeréshez, az Év Tolna Megyei Vállalkozója címhez.

A megye egyik legkiemelkedőbb közéleti eseményét, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna Megyei Szervezetének gálaestjét rendezték pénteken a Babits Mihály Kulturális Központban. Az esten rangos elismeréseket adtak át.

Átadták az idei Tolna Megyei Prima Díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna Megyei Szervezetének pénteki gálaestjén. A megye egyik legkiemelkedőbb közéleti eseményének a Babits Mihály Kulturális Központ adott otthont, ahol előbb Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket, Süli János miniszter üdvözletét is tolmácsolva. Mint mondta, hiába Tolna az ország egyik legkisebb megyéje, mégis nagyon sok tehetséget adott az országnak. Mind példaképek, miként az este díjazottjai is. Beszélt a Paks II beruházásról is, amely komoly fejlődési lehetőséget jelent a térség számára, és hosszú távú megoldást az országnak.Az államtitkárt Perlusz László, a VOSZ főtitkára követte. Köszönetet mondott a megye vállalkozóinak, amiért munkásságukkal, anyagi ráfordításukkal éltetik a Prima díjat.

Az elismerést idén dr. Lascsik László, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet kardiológus főorvosa, Kováts Balázs gépészmérnök, atomerőmű szakmérnök és posztumusz Gottvald Károly, a Tolnai Népújság idén elhunyt fotóriportere kapta. A közönségdíjat Zsikó Zoltán és zenekara vehette át. A jelöltek között volt Pálinkás Joli, a Rádió Antritt vezetője és Sebestyén István énekes-mesemondó is.

Hagyományosan ilyenkor köszöntik az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei elismertjeit. A díjban Keszthelyi Szabolcs, a Szász Söröző és Étterem – Keszthelyiné és társa Vendéglátó Bt. ügyvezetője, Kópis Endre, a Kópis és Társa Szerelő és Karbantartó Kft. igazgatója, Siklósi Zoltán, a Zo-Bau Építőipari Kft. ügyvezetője és Klopcsik István, a Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója részesült. Az Év Tolna Megyei Vállalkozója lett Nagy Lajos, a Diófa Csárda tulajdonosa, Kászpári Károly, a Frissten Sütőipari Kft. ügyvezetője, Seregi Ferenc, az Amaryllis Étterem – Full Happy Kft. tulajdonosa, ügyvezetője és Szekeres Sándor, a Bát-Grill Kft. ügyvezető igazgatója. A gálán adták át a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjakat is. Az elismerést Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője és Finta Viktor, a Tolnai Népújság főszerkesztője kapta.

Köszönetet mondtak azoknak is, akik munkájukkal tizenöt éve segítik a gála megvalósulását. Ők Takács Zsóka, Baumann Péterné és Kovács Adrienn. Zárásként Fajszi Lajos, a VOSZ megyei szervezetének vezetője mondott beszédet, emlékeztetve a közönséget arra, hogy 2005-ben az országban Tolna megye volt az első, ahol Megyei Prima Díjakat adtak át, azóta pedig számos terület kiválóságát jutalmazták.

Az est folyamán fellépett a tamási Pántlika Néptánc Együttes és a Roma Soul zenekar.

Több mint ötven Prima díjassal büszkélkedhet mostanra Tolna megye

Tizenöt év alatt több mint ötven kiválóságot ismertek el Tolna Megyei Prima Díjjal. 2005: Bartina Néptánc Egyesület, dr. Hulin István, Szekszárd Big Band. 2006: dr. Horváth Béla, Tűzvirág Táncegyüttes, Szekszárdi Junior Stars Big Band. 2007: Cseh Gábor, Alisca Brass Band, Hamvas István. 2008: dr. Ferincz Jánosné, dr. Kolta László, Kozmann György. 2009: dr. Nusser Zoltán, Baky Péter, Csőglei István. 2010: Szatmári Juhos László, Lengyel János, Pónya József. 2011: Gáti Mariann, Lányi Péter, dr. Katz Sándor, dr. Szabó Péter. 2012: Kis Pál István, Bogyiszlói Zenekar, Horváth Ferenc. 2013: Decsi-Kiss János, Gárdai György, dr. Felföldi Ferenc. 2014: Mözsi-Szabó István, Holló Együttes, Vincze Bálint, közönségdíj: Bartina Néptánc Egyesület. 2015: Kovács Ferenc, Kóbor János, Csepeli István, közönségdíj: Tűzvirág Táncegyüttes. 2016: dr. Kovács Antal, Böde Dániel, Tücsök Zenés Színpad, közönségdíj: Bacsmai László. 2017: Révész Sándor, Ónodi Szabolcs, Bor Barna, közönségdíj: dr. Győri Attila. 2018: Csurgó Zenekar, Stekly Zsuzsa, Harsányi Mária, közönségdíj: Kränzlein Néptánc Egyesület.

Forrás: teol.hu, Hanol Erzsébet, Fotó: Mártonfai Dénes