Kezdődhet a vita a PB-gázpalackok hatósági árszabályozásáról

Berki Sándor, a Párbeszéd Magyarországért párt országgyűlési képviselője vasárnap közölte, hogy törvényjavaslatot nyújtott be a PB-gázpalackok hatósági árszabályozásáról. Úgy módosítaná a földgázellátásról szóló törvényt, hogy a hatósági ár minden töltettömegű palackra vonatkozzon.

A törvény jelenleg úgy szól, hogy a 11,5 kg-os gázpalack nem kerülhet többe a 2012. december 1-jén alkalmazott ár 90 százalékánál. Berki Sándor módosítása szerint ez minden gázpalackra teljesülne.

Sokan talán azt mondják, a javaslatomat a kormánypárti többség úgyis lesöpri. Én erre azt mondom, ha ez történik, akkor ők maguk szolgáltatnak bizonyítékot arról, mennyire kétszínűek és cinikusak. Akkor nem 133 bátor ember, hanem 133 kétszínű ember ül a parlamentben a kormánypártok képviseletében

– írta a közösségi oldalán a képviselő, aki abban bízik, hogy egy idő után a kormánypártokban is belátják, hogy ezt a jelenlegi igazságtalan helyzetet meg kell szüntetni, és biztosítani kell hatósági áras gázt a gázpalackot használó embereknek is.

Forrás: indexx.hu

https://index.hu/gazdasag/2022/11/28/pb-gazpalack-hatosagi-ar-arstop-torvenyjavaslat-berki-sandor-parbeszed/