Képeken a tavasz tragédiája: hó takarja a Bakonyt, és ez így is marad

Fotó: Husztra-Szampiás György

Valószínűleg sokakat segített át a hideg a koronavírusos téli időszakon, három takaró alatt fekve a gondolat, hogy egyszer, előbb, vagy utóbb megérkezik a tavasz Magyarországra is. Kellemes ábránd volt, de úgy tűnik, ez még várat magára.

Az Index készített egy galériát az országban uralkodó zord állapotokról, arra az esetre, ha szívesen kínozná magát tavasz közepén a hó látványával. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint viszont még muszáj lesz egy kicsit kitartani. Azt írják, hogy csütörtökön erősen felhős lesz az ég, a nap folyamán pedig elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, ami talán csökken is egy kicsit estére.

Készülni kell csapadékra is, tulajdonképpen az ország egész területén. A keleti és északkeleti megyékben eső, máshol inkább zápor, néhol hózápor, a déli határnál esetleg zivatar is kialakulhat.

A szélhelyzet sem lesz jobb, minimálisan sem, az előrejelzés szerint ugyanis a szél napközben ismét nagy területen feltámad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 11 fok között alakul.

Cikkünk megjelenése után olvasóink jelezték, hogy nem csak a Bakonyban, hanem a Mecsekben is télies hóesés köszöntött be ma délutánra.

Forrás: index.hu, Farkasa