Kékesi Márton: IV. ÖKO EXPO Kiállítás és Konferencia

Fotó kemenysepres.katasztrofavedelem.hu

2023. szeptember 8-9-én negyedik alkalommal kerül megrendezésre az ÖKO Expo Kiállítás és Konferencia, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület és stratégiai partnereik közös szervezésében melynek Hajdúnánás–Kendereskert ad otthont.A rendezvény fővédnöke: Dr. Nagy István agrárminiszter.

Ökológiai gazdálkodást egyre nagyobb területen folytatnak hazánkban – mintegy 300 ezer hektáron  – és a környezeti fenntarthatóság mellett fontos, hogy az ágazat jövedelmezősége is összeségében javult.

A kiállítás és a konferencia célja, hogy az ökológiai gazdálkodásban részt vevő szereplők számára a párbeszéd lehetőségét valamint szakmai fejlődést kínáljon. A két napos konferencián szakmai programok széles választékával várják az ökológiai gazdálkodásban érdekelt vagy a témával még ismerkedő gazdálkodókat, szakembereket.

A szántóföldi növénytermesztési témák mellett megismerkedhetnek a résztvevők az ökológiai vetőmagtermesztéssel, gyümölcstermesztéssel és az ökológiai állattenyésztés kérdéseivel.  Lesz növény- és gépbemutató is, több mint 20 ökofajta takarónövény és zöldtrágya keverék lesz látható.

A konferencián előadók bemutatják a magyar biotermékek feldolgozási és kereskedelmi perspektíváját, a különféle pályázati lehetőségeket – különös tekintettel az ökológiai gazdálkodásra.

Természetesen lesz szaktanácsadás és a finanszírozás kérdésköre is szóba kerül a jelenlegi piaci helyzetben.

A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, amire
https://www.nak.hu/okoexpo oldalon van lehetőség.

Összeállította: Kékesi Márton KPE szakértő