Kedvezően ítélik meg a partnerországok a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot

Külföldi hallgatók doktorrá-avatása a Pécsi Tudományegyetemen. - A kép forrása. pecsiujsag.hu

Nagyra értékelik a Stipendium Hungaricum (SH) ösztöndíjprogramot a diákokat küldő országok – hangzott el azon a találkozón, amit dr. Pacsay-Tomassich Orsolya az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkár hívott össze kedden. Ezen alkalommal Algéria, Angola, Dél-Afrika, Egyiptom, Libanon, Marokkó, Nigéria, Palesztina és Tunézia nagykövetei osztották meg tapasztalataikat az államtitkárság munkatársaival.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. – A kép forrása: kormany.hu

Az államtitkár kiemelte, fontos, hogy szakmai és érzelmi kötődés is kialakuljon a diákokban itt tartózkodásuk idején. Ennek érdekében a nagykövetségek és az államtitkárság kulturális és szakmai rendezvényeket szervez. A nagykövetek elmondták, hogy hálásak a magyar kormánynak, hiszen az SH-s diákok tanulmányaik befejezését követően világszínvonalú szaktudással térnek vissza hazájukba. Az összejövetel egy találkozósorozat része, melynek célja az információcsere a Stipendium Hungaricum programmal kapcsolatban. A 2013-ban indult program jelenleg 28 magyarországi egyetemen 65 ország 7440 diákját fogadja. (Forrás: EMMI)