Kedvezőbb feltételek

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Az öntözésfejlesztést szolgáló beruházások sikeres megvalósítása érdekében az Agrárminisztérium 30%-kal megemelte a megvalósításhoz kapcsolódóan elszámolható kiadási összegeket a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” című pályázat vonatkozásában – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A fejlesztések megvalósításához kapcsolódóan elszámolható kiadási összegek az emeléssel a jelenlegi piaci árakhoz lettek igazítva – írja közleményében az Agrárminisztérium.

Nagy István kiemelete, hogy így a gazdák nagyobb biztonsággal valósíthatják meg tervezett beruházásaikat valamint azt is, hogy az öntözésfejlesztés a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és további növeléséhez elengedhetetlen.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy az öntözésfejlesztési támogatás évek óta folyamatosan a gazdák rendelkezésére áll, és a kérelmek beadására ennek a pályázati konstrukciónak a keretében még 2023. június 30-ig van lehetőség.

A Polgári Kisgazdák már eddig is felhívták a figyelmet arra, hogy valamennyiünk érdeke az öntözött területek nagyságának a növelése. Ehhez nyújt hathatós segítséget a kiírás módosítása, amely átfogóan biztosít fejlesztési forrást minden, az öntözéshez kapcsolódó tevékenységhez.

Kékesi Márton

KPE szakértő