Kedves Polgári Kisgazda Társaim! – Most, egy időre búcsúzok Tőletek.

Dr. Paál Sándor (PhD), a Kisgazda Polgári Egyesület most elköszönő országgyűlési munkacsoporti munkatársa, a KPE Országgyűlési Munkacsoportjának a kabinettitkára. - A kép forrása: saját fotó

Kabinettitkári minőségemben most tisztelettel és nagy-nagy szeretettel elbúcsúzok Tőletek. Köszönöm, hogy a munkatársatok lehettem.

Elérkezett az életemben az a pillanat, amikor át kell lépnem az öregségi nyugdíj-korhatáron. 1990 február 15. és 2003 március 16. között, valamint 2010. október 1. és 2019. július 26. között ért az a megtiszteltetés, hogy az Országgyűlés munkatársa lehettem. Szakértői, parlamenti titkári és kabinettitkári feladatokat láttam el.

1990-ben még Varga Béla javaslatára, 2010-ben már Dr. Turi-Kovács Béla hívására. Mind a ketten az Országgyűlés elnökei, azaz Varga Béla plébános, pápai prelátus 1946-1947-ben volt az Országgyűlés elnöke, Dr. Turi-Kovács Béla pedig most az Országgyűlés korelnöke.

Köszönöm a Mindenható Jó Atya kegyelmének, valamint Ti nektek, hogy a tudásommal, szorgalmammal itt szolgálhattam. Maradok Magyarország őszinte és hűséges polgára. Maradok az egyik polgári kisgazda választókerületi megbízott, a Veszprém megyei 2-es számú választókerületben.

Egyszerű nyugdíjas választópolgárként, ami nekem fontos:

Szent István, Szent Imre herceghez írott intelmei.

A Kárpát-medence élelmiszer-gazdasága, ebben Magyarország vezető szerepe.

A közép-európai népek gazdasági érdekközössége, gazdasági és honvédelmi együttműködése.

A XXI. század harmadik évtizedében a legfontosabb feladatnak látom, hogy végre határozottan el kell érni, hogy Európa középső régiói soha többé ne legyenek a nagyhatalmak játékszerei. Ehhez érdemes kiszélesíteni Károly Róbert 1335-ben megalkotott ’Visegrádi-együttműködés’ elképzelését, hozzá igazítva a XXI. század kihívásaihoz.  Mindehhez fontos alapnak látom a lengyel-magyar gazdasági és honvédelmi együttműködést.                                                     

Elérhetőségeim nyugdíjasként: drpaalsandor133@gmail.com; 30/914-1201; Postai levélcímem: Dr. Paál Sándor (PhD) 8230 Balatonfüred, Malom köz 2.

Történelmi példaképem:

Lakatos Géza honvéd vezérezredes, Magyarország 36. miniszterelnöke, később háziipari szövetkezeti dolgozó – A kép forrása: bibi.u-szeged.hu

További történelmi példaképeim:

Nagybaczoni Nagy Vilmos, egykori honvédelmi miniszter, aki „Ember maradt az embertelenségben.”, később a Pilisi Parkerdő Gazdaság segédmunkása volt.

Varga Béla, az Országgyűlés egykori kisgazda elnöke, „A szeretet apostola.”.

A kisgazda Bajcsy-Zsilinszky Endre, akit a Haza ellenségei 1944. december 24-én, Szent Karácsony napján, Sopronkőhidán, aljas módon megöltek.

Bajcsy-Zsilinszky Endre vitorláshajója 2018-ban, a Siófok előtti vízterületen, a Balatonfüredi Hajógyárban 1942-ben megépült „Torontál” vitorlás. – A kép forrása: veddbérbe.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyetemi oktatóként. (Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Közigazgatási Jogi Tanszék) – A kép forrása: saját fotó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felújított „Aranyhal” vitorlás „dolgozószobája”. 2009-ben itt készült el a „Kőbe vésve? – Trianon nélkül a XXI. században” című, a Trianoni Szemlében megjelent tanulmányom. – (Gyurcsány gumilövedékesei ide nem tudtak belőni). – A kép forrása: saját fotó

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az „Aranyhal” vitorlás fedélzetén:

Dr. Paál Sándor (PhD – gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban). – Okleveles hajóskapitány (Hajóvezető „A” – okmányszáma: HA 1178) – A kép forrása: saját fotó.

 

 

 

 

 

Nyugdíjba menni régen a tevékeny munka befejezését jelentette. Napjainkban ez már egészen mást jelent. Több szabadidőt, több szabadságot, kötetlenebb cselekvést és inkább olyat, amit szeretünk. Magam és a kisgazda társaim nevében megköszönöm azokat az éveket, amelyeket szakértőként és kisgazdaként velünk együtt, irodánkban eltöltöttél.

Átmenetileg köszönünk el, mert a jövőben is számítunk arra, ha más körülmények között is, de együtt tudunk munkálkodni közös jövőnkért.

Dr. Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke