Kásler Miklós: A szociális dolgozók bére emelkedni fog

Nyilvánvaló, senki nem gondolja azt, hogy a jelenlegi fizetések elérnék az optimálisat, de azt tudom mondani, hogy az utóbbi időszakban, öt éven keresztül minden évben valamilyen címen, valamilyen jogon az itt dolgozók fizetése emelkedett, és elérte a 2010-es fizetésük 114 százalékát” – mondta Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter a Miniszteri percek című, Facebook-oldalán közvetített videósorozat újabb epizódjában. Kásler Miklóst Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő hívta vitára a témában, de a tárcavezető „politikai jellegű akciónak” minősítette a felkérést, céltalannak éreztetve a szociális ellátásban dolgozók béréről szóló vitát. A miniszter egy újabb kérdésre ugyanakkor azt ígérte, hogy a szociális ágazatban dolgozók bére a következő években, a gazdaság teljesítőképessége függvényében „hasonló módon” emelkedni fog.

Az Emmi hétfői közleménye szerint a szociális területen dolgozók bére több mint a duplájára nőtt az elmúlt 10 évben, 2010-hez képest a szociális átlagbér 137 ezer forintról 296 ezer forintra emelkedett a polgári kormányok alatt.

INDEX.HU, HIRTV.HU

A megyei szervezeteinktől számos jelzés érkezett, amelyekben sürgetik a szociális dolgozók viszonyainak javítását. (kpe)