Kásler Miklós: A kormány célja, hogy a hátrányos helyzetű kistelepüléseken élők is olyan ellátáshoz juthassanak, mint a nagyobb településeken élők

A megújult Magyaregresi Orvosi Rendelő Somogy megyében. - A kép forrása: kapos.hu

A magyar egészségügyet, az orvosi ellátást, az ellenzék folyamatosan támadja. A kritikai észrevételek egyedi eseteket általánosítanak, és azokból vonnak le olyan következtetéseket, amelyek szélesebb körben már nem érvényesek. A Polgári kisgazdák a Parlamentben és azon kívül is a kemény munkát végző orvosok nagyobb megbecsülését kívánják elérni. (KPE)

Dr. Kásler Miklós orvos, az emberi erőforrások minisztere. – A kép forrása: 24.hu

Orvosi rendelőre, orvosi szolgálati lakásra és orvostechnikai eszközökre fordítható, 11 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírással folytatódik a Magyar falu program – jelentette be Kásler Miklós miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: a kormány célja az alapellátás átalakítása. Ennek fontos eleme a kistelepüléseken lévő családi orvosi praxisok fejlesztése, amihez a most kiírt pályázatok is hozzájárulnak. Elmondta: szolgálati lakások építésére 5 milliárd forint, orvosi rendelők felújítására 4 milliárd forint, orvosi eszközök beszerzésére 2 milliárd forint áll rendelkezésre a Magyar falu programban. Hozzátette, jelentős probléma a kistelepüléseken a háziorvoshiány, mert a többi között nem megfelelő az infrastruktúra. (Forrás: MTI)