Karácsony a szeretet ünnepe

Fotó infogardony.hu

Nézem a filmet a reklámok között és viszolygok jó ideje. Nem azért, mert el akarnak nekem adni, hanem ahogy! Azt, hogy már túl sok, harsány és agresszív, mindenki érzi.

Csak folyamatosan az dübörög bennem, vissza kell változnunk szerető emberré, mert bajban van a világ. A reklámokban – nagy cégek – el akarnak adni azzal a szlogennel, hogy ha veszek támogatom x-et, vagy y-t, gyermeket, szegényt, stb. Én azt érzem csak azt akarják, hogy kettővel többet vegyek tőlük.

Természetes, hogy mindenki szeretné – lehetőségeihez képest – támogatni az elesetteket. Aki volt szegény, tudja ezt. Aki most szegény, csak az érdekli, hogy őt mikor segítik meg.

Karácsony…

Az amúgy tisztes haszonból, amit nem sajnálok, miért nem lehet szó és reklám nélkül tavasszal, nyáron, van ősszel is segíteni. Ha már a reklámban ennyi „empátia és szeretet” van?

Karácsony…

Tenni, vagy nem tenni. Gondolni rá, vagy el se dobni a szemetet. Adni szó és elvárások nélkül, ma nem ezt jelenti a szeretet? Vagy csak akkor adunk, ha érdekünkben áll? Az okosok azt mondják, a történelem ismétli önmagát. Ha ez igaz, akkor most kell cselekednünk, ha már nem késő.

Karácsony…

Térjünk vissza az igazi, szíveket, eget-földet melengető szeretethez. Adjunk észrevétlen.

PI