KANYARBAN ELŐZHETÜNK

Fotó Miniszterelnöki Sajtóiroda

Nehéz a helyzet, de a magyar gazdaság újraindítása fontos, szeretnénk másokat is megelőzve, „kanyarban előre jutni” – fogalmazott Facebook-videójában Orbán Viktor miniszterelnök, Üzbegisztánban tárgyalva.

Mint mondta, az egész ország harcol a koronavírus-járvány ellen, de közben nekünk a fél szemünket a gazdaságon, a gazdaság újraindításán kell tartani.

A magyar gazdaságpolitika elő fázisa az volt, amikor külföldi befektetőket hívtak Magyarországra, hogy munkahelyeket és modern technológiát teremtsenek. A második szakaszban megerősítették a magyar kis- és középvállalkozókat, hogy képesek legyenek a Magyarországon megtermelt termékeiket külföldön, export formájában eladni. Most pedig elérkeztünk a harmadik szakaszhoz, amikor a megerősödött magyar vállalkozások külföldön hoznak létre vállalkozásokat, hajtanak végre beruházásokat, és az ott megtermelt profitot fogják majd hazahozni Magyarországra.

Így fogjuk helyreállítani a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyát – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ezért utazott Üzbegisztánba, ahol a magyar cégek üzleti lehetőségeit bővítik, s bemutatkoznak a sikeres magyar cégek is.

(kormany.hu/MTI)