Június 4. – A trianoni tragédia és a XXI. század

Kárpát-medence természet-földrajzi térképe. Forrás: hmzrinyi.hu

A Honlapunk számára a KPE balatonfüredi választókerületi megbízottja írja:

„A Föld lakossága elérte a 7 milliárd lelket és tovább növekszik. Az egyik élelemforrás, a világtengerek halállománya a XX. század mértéktelen, (profitérdekelt) halászata miatt kimerült.

A Földgömbünkön található nagy kiterjedésű sivatagok és magas hegységek miatt a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területek korlátozottak. Ebben a helyzetben, az előttünk álló XXI. század során felértékelődik a Kárpát-medence termőföld- és édesvíz-készlete.

A Kárpát-medencében élő népek kifejezett gazdasági érdeke a termőföld-vagyonra és édesvíz-készletre felépülő, versenyképes és fenntartható élelmiszer-gazdaság megvalósítása. Ezt a lappangó gazdasági érdekközösséget a nagyvilág fokozódó élelmiszer-kereslete egyre erőteljesebben jeleníti meg a reálgazdaságban.

Akkor, amikor a Trianon-palotában 98 esztendővel ezelőtt történteken kesergünk, arra is gondolni érdemes, hogy a fentebb vázolt agrár- és élelmiszergazdasági érdekközösségben a magyaroknak nem csak a földrajzi elhelyezkedésük okán lesz kikerülhetetlenül központi szerepe. (Dr. Paál Sándor, Veszprém megye 2-es számú vk. – KPE választókerületi megbízott).