Június 20-tól részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a szociális intézményekben/ Miniszteri tanácsadó: Júliusra lecseng a járvány

Fotó Adó Online

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján kifejtette: a veszélyhelyzet június 20-ai megszűnésével egy időben változnak az idősek és a zárt közösségekben élők érdekében bevezetett intézkedések, és részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a szociális intézményekben. Ezzel kapcsolatban elmondta: így lehet majd az idősotthonokban és valamennyi, szociális ellátást nyújtó intézményben az ott lakókat és gondozottakat látogatni, fenntartva a maximális biztonságot.

MTI

Júliusra lecseng a járvány, naponta csupán néhány megbetegedésre lehet számítani, a halálos áldozatok száma pedig minimális lesz – jelentette ki Kollár Lajos, Kásler Miklós miniszter tanácsadója a Spirit FM Spirit Show című műsorában. Úgy látja, hogy a maszkviselés hamarosan okafogyottá válik. Az egészségügy átszervezéséről azt mondta: mindenki tudja, hogy az egészségügyi rendszer elavult. A professzor álláspontja szerint az alapellátást kell megerősíteni.

HVG.HU