Jól fogadták az utasok az éjszakai autóbusz-járatokat

Helyi autóbusz-flotta Debrecenben. - A kép forrása: debreceninap.hu

Debrecen – Többen kérték, hogy közlekedjenek az új éjszakai járatok. – Egyelőre csak pozitív vélemények olvashatók a legnagyobb internetes közösségi oldalon.

A tesztüzemben öt hétvégén, hét útvonalon közlekednek ezek az éjszakai autóbusz- járatok. A Debreceni Közlekedési Vállalat néhány éve előbb az 1-es, majd a 2-es villamos vonalán már próbálkozott az éjszakai tömegközlekedés elindításával, de akkor kicsi volt az utasok érdeklődése.  Most a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület kezdeményezésére indultak el az éjszakai buszjáratok, ami előtt a civil szervezet internetes kérdőíves igényfelmérést végzett. Ebben egyebek mellett azt is megkérdezték, hogy merre szeretnének menni az éjszaka utazók. Az ezekben a napokban érkezett hozzászólások szinte mindegyikében az olvasható, hogy nagyon jók az új éjszakai buszok. Ugyanakkor többen hozzáteszik, hogy mehetnének például a Mikepércsi út, Józsa, a Tégláskert és a Lencz-telep felé is. Azt is felvetette az egyik hozzászóló, hogy ilyenkor nyáron az egyetemisták jelentős része nincs Debrecenben. Az év más részeiben valószínűleg többen használnák ezeket – vélte. Érdemes lenne nagyobb nyilvánosságot adni a teszt­üzemnek, nehogy az legyen az eredmény, hogy nem volt rá igény, pedig csak nem tudtak róla az emberek – tette hozzá egy fiatal lány. (Forrás: haon/OCs)

Losonczi János a Kisgazda Polgári Egyesület Hajdú – Bihar Megyei Szervezetének az elnöke: a Polgári kisgazdák mindig arra törekedtek, és ez a jövőben is így lesz maradéktalanul, hogy a közszolgáltatások minden tekintettben a lakosság szolgálatában álljanak. Mindezért nagy örömmel látja a megyében élő és dolgozó kisgazda-társadalom a helyi közlekedés feltételeinek további javítását a megyeszékhelyen. (KPE – A szövegközi képen: Losonczi János, a KPE Hajdú – Bihar Megyei Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: www.kpe.hu)