Jó ütemben és látványosan épül az új külön szintű csomópont az M7-es sztráda és a 710-es számú főút csatlakozásánál.

A kép forrása: forum.index.hu

Nagy volt az öröm az autósok körében, amikor 2008 májusában átadták a 71. számú főút Balatonakarattya–Balatonfűzfő elkerülő szakaszát.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. tervei szerint a beruházással a hétvégi pihenésre a Balaton északi partjára indulók lényegesen kényelmesebben és gyorsabban érhetik el úti céljukat. A 17,3 kilométer hosszú szakasz nagy népszerűségre tett szert a közlekedők körében. „Önállóságát” jelzi, hogy ma már 710-es főútnak hívják. Az eredeti elképzelésekkel szemben ma már 110 km/h a haladási sebesség. Az elkerülő úton egy külön szintű vasúti keresztezés és két külön szintű útkeresztezés épült ki. Ahogy nőtt az út forgalma, úgy derült ki, hogy a balatonakarattyai körforgalom áteresztőképessége szűkös. (Az út itt csatlakozik vissza a régi 71-es főúthoz.) Jogos igényt elégít ki az a beruházás, amelyet 2017 októberében kezdtek: a 710-es számú főutat közvetlenül csatlakoztatják az M7- es autópályához. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a csatlakozásnál külön szintű csomópont épül. A csomópontnál mintegy 1,5 kilométer hosszban gyűjtő-elosztó sávot is kialakítanak az M7-es autópálya jobb oldalán. Az új útszakasz kétszer egy sávos lesz, 2,5 kilométer hosszban. A meglévő 710-es számú főút kapcsolatánál körforgalmat alakítanak ki. Biztosítják a Budapest–Balaton kerékpárút külön szintű átvezetését is. A beruházás jó ütemben halad, a látványosabb elemekkel – például a hídpillérek, a nyomvonal – már a közlekedők is találkozhatnak. A projekt megvalósításának tervezett befejezése 2019 negyedik negyedéve. Ha elkészül, a hétköznapokban érzékelhető hatású lesz. (Forrás: veol.hu)

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, a Veszprém Megyei Értéktár-bizottság elnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém Megyei Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: fidesz.hu/papama.hu/kpe.hu

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei Közgyűlésnek a tagja, a Veszprém Megyei Értéktár-bizottság elnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém Megyei Szervezetének az elnöke: a Veszprém megyében élő és munkálkodó Polgári Kisgazdák arra hívják fel a figyelmet, hogy 2010 után a polgári kormányzás olyan soha nem látott gazdasági feltételeket teremtett, amelyek folyamatosan lehetővé teszik Magyarország gyors ütemű közlekedés-fejlesztését. A helyesen kialakított bevándorlás-politika pedig megakadályozza a 2015 őszén hirtelen kialakult közállapotok megismétlődését. Most éppen az a feladat, hogy mindenki gondosan mérlegelje a saját, és a családja jövője szempontjából azt, hogy hogyan érdemes szavazni 2019. május 26-án. A Polgári Kisgazdák a fentiek alapján is állítják, hogy csakis a Fidesz Magyar Polgári Szövetség! (KPE)