Jó szót is kapott mindenki a babgulyás és a húsvéti ajándékcsomagok mellé

Fotó Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Félezer adag meleg ételt főztek meg a rászorulóknak Gyulán

Ötvenegyedik alkalommal tartott adományosztást a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület és a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör március 31-én, nagyszombaton délben a kisgazdaszékház udvarán. A tavaly elhunyt Balogh Lajos képviselő által csaknem tíz éve elindított jótékonykodást számos szervezet, vállalkozó és civil személy támogatta.

Az ételosztásban Kovács József országgyűlési képviselő segédkezett.

 

Fotó Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Ötszázötven adag füstölt csülkös babgulyást főztek ki idén öt üstben a rászorulóknak Gyulán Albert József konyhamester irányításával. A meleg étel mellé gyümölcsöt, húsvéti édességeket és bort is felszolgáltak. Mikus Éva és baráti köre játékokkal, csokoládéval és ruhaneműkkel ajándékozta meg a nélkülözőket, az ételosztásban pedig Kovács József országgyűlési képviselő segédkezett.

A közösség összefogásban Gyula város önkormányzata és polgármestere, Görgényi Ernő mellett idén is sokan részt vettek, köztük a Szent György Lovagrend, Ökrös István, Zatykó Károly és Ambrus György (Culinary Team). A kenyeret a Gyulakenyér Kft. ajánlotta fel, a húst pedig Veres András hentes. A hozzávalók többi részét a tagság és számos magánszemély adta össze – tudtuk meg Werner György főszervezőtől, a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület elnökétől.

Werner György

A húsvéti rendezvényen Pomázi Ferenc kertmérnökkel, a gyulai Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör elnökével, lapunk munkatársával is összetalálkoztunk. Tőle értesültünk arról, hogy az 550 adag babgulyásból a hajléktalanszálló lakóinak is jut majd. A menedéket Gyula város kiváló polgára, Mikus Éva is felkeresi nagyszombat este, hogy az ünnep alkalmából megörvendeztesse a gyulai otthontalanokat egy finom és bőséges vacsorával.

Fotó Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

(Forrás: gyulaihirlap.hu)