Jó hírek érkeztek, örülhetnek az önkormányzatok

Fotó Ráckeresztúri óvoda

A magyar kormány úgy határozott, hogy segítséget nyújt az önkormányzatoknak a szankciós energiaárak okozta többletköltségek kigazdálkodásához. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszer jelentette be a Gazdasági Kabinet legutóbbi ülése után.

A többlettámogatás egyebek mellett a közvilágítás, az óvodák, a bölcsődék és a gyermekétkeztetés fenntartásában segíti majd a településeket – tájékoztatott a tárcavezető. „A szükséges fedezetet biztosítani fogja a jövő évi költségvetés” – fűzte hozzá.

Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök aláírta a közvilágítás időtartamával, mértékével összefüggő rendeletet.

„Veszélyhelyzet ideje alatt a települési önkormányzat képviselő-testülete, közgyűlése a település közvilágításának időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos kérdéseket rendeletben szabályozhatja” – olvasható a Magyar Közlönyben megjelent rendeletben.

A megemelkedett energiaárak pluszterhet rónak az önkormányzatokra, az ezzel összefüggésben hozott takarékossági intézkedésekkel több cikkben is foglalkoztunk.

Forrás: index.hu

https://index.hu/gazdasag/2022/12/14/rezsi-szamla-energiavalsag-energia-veszelyhelyzet-onkormanyzatok-orban-viktor-varga-mihaly-gazdasagi-kabinet/