Jó hír Pest megye kerékpárosainak

A kép illusztráció. - A kép forrása: internet.kozut.hu

A Pest megyei önkormányzatok kerékpárforgalmi létesítményeinek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 4 milliárd forint keretösszeggel – tájékoztatott Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A támogatási kérelmeket 2018. szeptember 24-től lehet beadni a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának idei 5. pályázati felhívására.

A program célja a Pest megyei települési önkormányzatok területén a helyi hivatásforgalmi, közlekedési célú kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása, illetve a települések „kerékpárosbarát” fejlesztéseinek elősegítése, a megye kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának bővítése és a meglévő kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása, valamint a már meglévő elemek hálózatba szervezése.

A pályázat keretében minimum 20 és maximum 200 millió forint értékben van lehetőség a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő újonnan kijelölt kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására a főutak átkelési (belterületi) szakaszai mentén – idézte az MTI a minisztérium közleményét. (Fiorás: Pénzügyminisztérium/MTI)

 

A Polgári Kisgazdák támogatják a Pest megyei új kerékpár utak építését, a meglévők karbantartását illetve felújítását, korszerűsítését.

Fontosnak tartjuk azonban, hogy a Kormány által biztosított keretből elsőként a legforgalmasabbak korszerűsítésére illetve a különálló utaknak a hálózatba való bekapcsolására jusson támogatás. (Sosity Irén)

(A szövegközi képen: Sosity Irén KPE, a Pest Megyei Közgyűlés tagja. – A kép forrása: saját felvétel)