Jó gyakorlatok és innovatív megoldások az ökológiai szántóföldi gazdálkodásban

Fotó pixabay.com

Fókuszban a talajművelés és a regeneratív mezőgazdaság módszerei a biogazdálkodásban.

Időpont: 2022. 11. 22., kedd, 12:30 – 17:30

Helyszín: Szár, Csoroszlya Farm és Öregtölgy Vendégház

Az ÖMKi sok szeretettel várja november 22-én Száron a regeneratív mezőgazdaság iránt érdeklődőket. A szakmai napot Nobilis Ágoston, a Csoroszlya Farm tulajdonosa indítja a farm rövid bemutatásával, majd Knut Schmidtke tart terepi bemutatót, ahol a talajszelvény és szántóföldi gépek lesznek a középpontban.

A program folytatásaként, az Öregtölgy Vendégházban tartott kávészünet után, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) meghívására Knut Schmidtke, a Drezdai Egyetem Ökológiai Gazdálkodás Intézet vezetője, és a svájci Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FiBL) igazgatója tart szemináriumot biogazdálkodóknak és azoknak a gazdáknak, akik az átállást tervezik és szántóföldi növénytermesztést is folytatnak.

A nemzetközi szakember bevált megoldásokat mutat be a kiegyensúlyozott vetésforgó tervezésére, valamint kitér az ökológiai gazdálkodásban kiemelt problémaként jelentkező gyomszabályozási megoldásokra is. A program a terepi bemutatóval válik teljessé.

A szeminárium alatt a gyakorlati kérdések megbeszélésére is sor kerül.

Az angol nyelvű terepi bemutató és az ezt követő szeminárium követő tolmácsolással történik.

A szakmai napra a helyek korlátozottak, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Számítunk minden regisztrált résztvevőre, amennyiben mégsem tud eljönni, kérjük az esemény előtt jelezze!
A regisztráció határideje: 2022. november 18.

Regisztráció itt.

ÖMKI, NAK