Itt a beígért támogatás az öntözési közösségeknek! (meg az eső)

Fotó Shutterstock

Módosult a „A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése” c . pályázati felhívás, az öntözési közösségeket is nevesítik a felhívásban, számukra 20 %-kal magasabb lehet a támogatás aránya.

A 2016. óta nyitva álló pályázati felhívás (VP2-4.1.4-16) október elején több ponton módosult, az egyik lényeges változás, hogy a lehetséges kedvezményezetti körbe bekerültek az őstermelők, mezőgazdasági vállalkozások mellé az öntözési közösségek is. Szövetkezetek, konzorciumok és a mostani módosítás értelmében az öntözési közösségek 20%-kal magasabb arányban támogathatóak az egyéni pályázókkal szemben.

Az öntözésfejlesztési beruházások megvalósítására sikeres pályázat esetén a következő pénzügyi keretek állnak rendelkezésre:

  1. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege egyéni és kollektív projekt esetén is maximum 2 milliárd Ft.
    2. A támogatás maximális mértéke közép-magyarországi régióban megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban megvalósuló fejlesztés esetén az összes elszámolható költség 50%-a.
    3. Fiatal mezőgazdasági termelő számára 10 százalékponttal megemelt támogatási intenzitás jár.
    4. A kollektív módon végrehajtott projektek 20 százalékponttal megemelt támogatási intenzitásra jogosultak. Ide tartoznak az öntözési közösségek is.

A pályázati felhívás elérhető a palyazat.gov.hu oldalon, a következő benyújtási szakaszhatár 2020. december 4-én lesz.

Forrás: palyazat.gov.hu, agroinform.hu