ITM: Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli a New York-i klímacsúcson

Fotó: MD

Felesleges, csak politikai lózungok hangoztatására alkalmas parlamenti ülés helyett Magyarország a köztársaság első emberét Dr. Áder Jánost kérte fel képviseletére a klímacsúcson. (kpe)

„A magyar kormány határozott álláspontja, hogy a teremtett világot óvnunk és védenünk kell. Magyarország elkötelezett a fenntartható fejlődés biztosítása mellett, ezt az Alaptörvény is rögzíti. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hazánkat – a lehető legmagasabb szinten – előre láthatóan dr. Áder János köztársasági elnök úr képviseli a klímacsúcson” – válaszolta a 24.hu szerint Schanda Tamás, az ITM államtitkára Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azon kérdésére, hogy ki fogja képviselni Magyarországot a szeptember 23-ai, Antonio Guterres ENSZ-főtitkár által összehívott New York-i klímacsúcson.

Tóth Edina fideszes EP-képviselő az EP keddi plenáris vitájában a New York-i éghajlat-politikai csúcstalálkozó és a fenntartható fejlődési célokkal foglalkozó csúcstalálkozó előkészítése kapcsán arra hívta fel a figyelmet: „a klímaváltozás elleni küzdelem nem csak az EU-n múlik, hiszen az a világ üvegházhatású gázkibocsátásának alig 10%-át adja. Ez a globális kihívás csak úgy kezelhető, ha valamennyi állam az EU-hoz hasonló ambíciót vállal” – közli a PestiSrácok.hu. Tóth Edina kiemelte továbbá: Magyarország elkötelezettségét bizonyítja a klímaváltozás elleni küzdelemben az eddigi teljesítménye, hiszen GDP növekedése elvált a szinten maradó szén-dioxid kibocsátásától.

24.HU, PESTISRACOK.HU