Ismét gyógyíthatnak a 65 év feletti orvosok

Fotó: Shutterstock

Kásler Miklós április 16-án korrigálta egy hónappal korábbi rendeletét, amely megtiltotta, hogy a 65 év feletti dolgozók olyan tevékenységet végezzenek, amely során közvetlenül találkozhatnak a pácinesekkel – számol be a Népszava. A legújabb miniszteri utasításban már az szerepel: amennyiben másképpen nem szervezhető meg az ellátás, úgy az idősebb egészségügyi dolgozók – ha önként vállalják – visszatérhetnek a közvetlen gyógyításba.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn kifejtette: folyamatos az egészségügyi dolgozók oktatása online, illetve úgynevezett blended learning – vagyis az online és a hagyományos módszert ötvöző – képzés keretében. 2822 orvos, 8803 ápoló és 659 önkéntes kezdte el a képzést, 1668 orvos, csaknem 6 ezer ápoló és 350 önkéntes pedig már sikeres záróvizsgát tett – jelezte.

Eközben a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, Álmos Péter az RTL Klub Híradójának úgy nyilatkozott: több egészségügyi dolgozó azzal kereste meg őket, bár munka közben kapták el a fertőzést, teljes táppénz helyett csak a fizetésük hatvan százalékát kapják arra az időre, amíg otthon kell maradniuk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma teljes táppénzt ígért azoknak, akik munka közben fertőződtek meg.

NEPSZAVA.HU, MTI, RTL KLUB – ESTI HÍRADÓ