Ismét felszentelték a Hősi Emlékművet

A felújított emlékmű Tapolcafőn. - A kép forrása: papa.hu

85 éve, 1934. június 3-án szentelték fel Tapolcafőn az első világháborús emlékművet, tisztelegve a település 67 lakosának áldozata előtt, akik a legdrágábbat, életüket adták a hazájukért.

 

Az utódok sem feledik őket, ezért nemrégiben a részönkormányzat támogatásával felújították az emlék-oszlopot. Eltüntették a repedéseket, újra olvashatók a nevek, a felirat. A helyiek úgy döntöttek, a 85 éves jubileum kapcsán ismét felszentelik az emlékművet, az 1934-es ünnepséget hűen felidézve. Ökumenikus Isten-tisztelet volt vasárnap a református templomban. Apostol Pál református lelkész mellett Szabóné Nyitrai Mária evangélikus lelkipásztor és Pályi Gábor római katolikus plébános is szolgált ezen az alkalmon. Igét Apostol Pál hirdetett, aki hangsúlyozta, a világtragédia minden családot érintett a történelmi Magyarországon. A fényképek, a történetek, a fennmaradt relikviák emlékeztetnek a férfiakra, akik mindent hátrahagyva mentették a hazát. (Forrás: papa-ma.hu)

 

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei közgyűlésnek a tagja, a Veszprém Megyei értéktár-bizottság és a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém Megyei Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei közgyűlésnek a tagja, a Veszprém Megyei értéktár-bizottság és a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém Megyei Szervezetének az elnöke: erkölcsi kötelességünk a Haza védelmében hősies helytállást tanúsító magyar emberek emlékének a megőrzése, kegyelettel és tisztelettel. (KPE)