Ismét egymásra találtak / Botka Lászlót, Szeged polgármesterét támogatja a DK a 2024-es önkormányzati választáson

Az ellenzéki párt döntését Gyurcsány Ferenc pártelnök jelentette be a megyei jogú városban.

Botka Lászlót támogatja a DK polgármester-jelöltként Szegeden – jelentette be Gyurcsány Ferenc a DK kihelyezett frakcióülésén, azt állítva, hogy pártja egy éve „hegemón pozícióban” van az Orbán Viktorral szemben álló világban, ezzel pedig – olvasható a párt közleményélben – a felelősség is az övé.

Az ellenzéki párt elnöke azzal indokolta a döntésüket, hogy Botka László a legrégebb óta hivatalban lévő megyei jogú város polgármestereként kiválóan ismeri Szegedet. Mint hozzátette, természetes, hogy korábban voltak közöttük nézeteltéresek, de ilyen minden kapcsolatban előfordul. Ezzel alighanem arra utalt, amikor a 2018-as országgyűlési választás előtt néhány hónapig az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt, de részben a többi ellenzéki párt, közöttük a DK támogatásának hiányában visszalépett a jelöltségtől, majd 2019-ben az MSZP-ből is kilépett.

Gyurcsány Ferenc szegedi a sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy tavaly ősszel hiába állapodott meg a magyar kormány az Európai Unióval egy sor olyan dologról, amelyet ha teljesítenek, megkapjuk az uniós pénzeket, a kitűzött március 31-i határidő két nap múlva lejár, és már látszik, hogy a kormány elbukott. – Fontosabb a saját hatalmuk, mint a nemzet jóléte, és a felelős nem más, mint maga Orbán Viktor – tette hozzá Gyurcsány Ferenc.

Forrás: nepszava.hu

https://nepszava.hu/3189527_komjathi-imre-dk-mszp-manipulacio