Induló környezetvédelmi vállalkozásokat támogat a Kék Bolygó Alapítvány

Fotó europa.eu

A Polgári Kisgazdák részéről csak üdvözölni és támogatni tudjuk a Kék Bolygó Alapítvány kezdeményezését: nevezetesen, hogy szakszerű és újszerű megoldásokat karolnak fel – és támogatnak – a fenntartható fejlődés céljainak előmozdítására. (kpe)

 

Induló környezetvédelmi vállalkozásokat támogat a Kék Bolygó Alapítvány. Újszerű megoldásokat várnak a fenntartható fejlődés kialakításához. A program ingyenes online workshopot és bemutatkozás lehetőséget biztosít, július 7-ig lehet jelentkezni egy bemutatkozó videóanyaggal.

Félreértés az, hogy a klímavédelem, a környezetvédelem és a fenntarthatóság közösségi médiás posztokban, vagy kéthetente felvonulva a városba védhető. Fontos az, hogy kiváló innovációkat, találmányokat és nagyon jó ötleteket olyan pályára tudjunk állítani, hogy ez a jövőben mindannyiunk érdekében hasznosulhasson – mondta Krakkó Ákos a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója az M1 Ma reggel című műsorában.

Kiemelte, az elmúlt másfél évben feltalálók, kreatívok és kutatók keresték meg az alapítványukat az ötleteikkel. Szükségük van arra, hogy ügyvitelhez, üzletvitelhez, jogi kérdésekhez, pénzügyi kérdésekhez értsenek, hiszen ezek nélkül nem lehet sikeres a vállalkozásuk.

Ezért az a céljuk, hogy segítségükkel ezeket a projekteket mentorálják és képzések formájában tudják tanítani azokra az ismeretekre a vállalkozókat, ami elengedhetetlen a sikerükhöz.

Pintér Attila ügyvéd kifejtette, hogy

alapvetően cégek jelentkezését várják a mentorprogramba,

de az is elfogadható, hogyha még nincs kész cég a projektekre, hanem még csak ötletfázisban vannak. Emellett várják az egyéni vállalkozásokat is, és olyan csapatokat, akiknek van valami fenntartható fejlődéssel kapcsolatos ötlete.

Fontos, hogy ezeknek a projekteknek üzletileg életképesnek kell lenniük, meg kell hogy állják a helyüket a piacon, és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos célkitűzéseiket üzleti oldalról is tudják támogatni.

A programra július 7-ig lehet jelentkezni. A jelentkezőkből hat vállalkozást választanak ki.

A program három részből áll. Az első része egy frontális oktatás, főleg pénzügyi, jogi, vállalkozással kapcsolatos ismeretek osztanak meg. Ezt követően személyre szabott mentorálás következik. A harmadik fázisban pedig visszakérdezik az addig tanultakat  – részletezte Pintér.

A program célja, hogy

arra próbálják meg felkészíteni a cégeket, hogy amikor egy befektetővel kell tárgyalniuk, vagy egy üzletfelüknek kell elmondaniuk, hogy mi a termék, akkor arra készen álljanak.

A jelentkezéshez, vagy egy rövid szöveges leírást várnak a cégről és az ötletről, vagy pedig egy két perces videót, amit a honlapjukra tudnak feltölteni a vállalkozók.

Forrás: hirado.hu, M1