Index: Tarlós István a bulinegyed szigorúbb szabályozása mellett

A zajos "buli-negyed", csak aludni nem tudnak tőle az ott lakó, a napi munkában elfáradt emberek. - A kép forrása: 24.hu

Tarlós István főpolgármester lényegében egyetértett az Élhető Erzsébetváros Egyesület képviselőivel abban, hogy a bulinegyedben szigorúbb szabályozásra van szükség – tudta meg az Index Garai Dórától, a szervezet alapítójától.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere (portréfotó) – A kép forrása: budapst.hu

A portál kifejti, hogy az egyesület már 2017 óta kérte a VII. kerület és a főváros vezetését, hogy hallgassák meg kéréseiket, azonban a helyzet csak a közelmúltban változott, és végül kedden egyeztettek a civilek és a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai. A megbeszélésen a civilek javaslata a kereskedelmi törvény módosításával kapcsolatban nem került elutasításra, továbbá egy nyitvatartási rendelet ötlete is felmerült – teszi hozzá a portál. Megjegyzik ugyanakkor: Erzsébetváros fideszes polgármestere, Vattamány Zsolt nem volt jelen a megbeszélésen, amelynek oka lehet, hogy az Élhető Erzsébetváros tagjai esetlegesen jelöltekként bukkanhatnak fel az őszi önkormányzati választáson, maga a szervezet pedig korábban már többször is kritizálta a kerületvezetést a bulinegyedhez való hozzáállása miatt. A lap rámutat továbbá arra, hogy a napokban Pintér Sándor belügyminiszter megígérte, hogy növeli a rendőri jelenlétet a bulinegyedben. (Forrás: index.hu)