Íme, mire képes az az ember, aki segíteni akar

Fotó: femina.hu

Reggeli ébredezésem közben rádiót szoktam hallgatni és elkezdtek beszélni egy weboldalról, ami mindenki számára segítséget nyújt a matematika megértésében.

Azt hiszem az a probléma – mivel nem vagyok tanár, csak diákként megéltem – hogy vannak gyorsan és lassan haladó diákok, míg az egyik már a következő feladatot kéri, a másik még az előző értelmezésén gondolkodik. Nem vagyunk egyformák és ez így van jól, ám van, akinek a haladáshoz több segítség kell.

A megálmodói arra gondoltak, hogy tankönyv helyett egy játékos, egyszerű és „komfortos” helyet alakítsanak ki nekünk, mindenkinek, aki iskolában tanul, vagy valamilyen fejlesztésen gondolkodik, de a hozzá szükséges matek információ nincs fejben, az eligazodjon a matematika világában. A weboldal neve mateking.hu és idézni szeretnék tőlük pár sort:

Mosóczi András Fotó: mateking.hu

„Célunk a szuper-érthető matematika oktatás egyszerű példákon, színes szemléletes ábrákon, keresztül egy letisztult és komfortos webes környezetben, megalkotva ezzel a 21-ik század tankönyvét, amely valóban elmagyarázza a matematikát olyan részletességgel és olyan élvezetesen, hogy bárki megértse.”

 

A digitális világ lassan körbeéri az országot, így lehetővé teszi, hogy falvainkban, tanyákon is megérthessék gyermekeink a tananyagot. Ez nagy lépés az esélyegyenlőség felé.

A Polgári Kisgazdák legfőképp a vidéki gyermekek felé nyújtott kezet értékelik ebben a projektben, akik a szüleiktől esetleg nem tudják megkérdezni, vagy a faluban nincs olyan matektudó – a matematikát egyszerűen elmagyarázni képes – ember. A mai rohamos digitális fejlődés korában ezek az ötletek nyújtanak segítséget fiataljainknak.

(kpe.hu, PI)