Igaza van Varga Mihálynak: itthon is lehet nyaralni

A kép forrása: magyarhirlap.hu

A hvg.hu azt emeli ki a pénzügyminiszter Figyelőnek adott, a hetilapban csütörtökön megjelent interjújából, hogy arra a kérdésre, hogy a 325 forintos euróárfolyam mellett mit tanácsol, mikor vegyenek eurót a nyaralni induló magyarok, Varga Mihály azt mondta: „izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon.” Az interjúból az is kiderült: a pénzügyminiszter hamarabb szeretne eurót, mint Matolcsy György, szerinte 2022-re teljesítjük a bevezetés feltételeit. HVG.HU

Ismételten elmondjuk, hogy egyetértünk Varga Mihállyal, jó, talán a legjobb itthon nyaralni. Úgy gondoljuk, Pénzügyminiszter úr is határt szabna azért a forint gyengülésének. Azért évente, na jó egy-két évente mégiscsak szeretünk elmenni – ha csak néhány napra is – Ausztriába, Itáliába vagy éppen Horvátországba.

Azt, hogy a drága forint, vagy az olcsó forint jó a gazdaságnak, mi rábízzuk a pénzügyminiszterre, aki biztosan ismeri, hol a határ. (kpe)