Időközi választás: harminc év után nyert a Fidesz Pesterzsébeten

Fotó Fidesz.hu

Az év utolsó időközi önkormányzati választása is a kormánypártok sikerét hozta.

A szavazatok 51,08 százalékával Szombathy Dénes Gyula, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte az idei év utolsó időközi önkormányzati választását Pesterzsébeten. A valasztas.hu tájékoztatása szerint a kormánypártok jelöltje ezáltal Jurák Tamást, a baloldali összefogás jelöltjét (42,9 százalék), Bagossy Joelt, a Megoldás Mozgalom jelöltjét (0,28), valamint a függetlenként induló Kartnik Krisztinát (0,94), Molnár Miklóst (0,85) és Csaszny Gábort (3,95 százalék) utasította maga mögé.

Szombathy Dénes Gyula győzelme azért is jelentős, mivel a jobboldal jelöltje az elmúlt három évtizedben nem tudott nyerni a hagyományosan baloldali fellegvárnak számító XX. kerületben – írja a Magyar Nemzet.

A mostani időközi választást a 10. számú egyéni önkormányzati választókerületben a korábbi köztiszteletnek örvendő baloldali képviselő, Komoróczy László halála miatt írták ki.

A tavaszi országgyűlési választások óta a fővárosban 14 időközi önkormányzati választást tartottak, és ebből 10-et a Fidesz-KDNP nyert meg, és csak 4-et az ellenzék.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/belfold/2022/12/19/idokozi-valasztas-harminc-ev-utan-nyert-a-fidesz-pesterzsebeten#