Időjárási munkacsoportot hozott létre a kormány

Fotó: szon.hu

Az augusztus 20-i ünnepi programok megtartásáról dönt majd az új testület.

A kormány a Facebook-oldalán jelentette be, hogy időjárással foglalkozó munkacsoportot hoz létre az augusztus 20-i programokhoz kapcsolódóan. Szükség esetén ez a munkacsoport dönt majd arról, hogy a szabadtéri rendezvények biztonságosan megtarthatók-e.

Bármilyen, az ünnepi programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt – áll a posztban.

A testület felállítására azért volt szükség, mert a meteorológiai előrejelzések szerint csapadékosra fordul az időjárás az ünnepi hétvégén, lehűlésre, heves zivatarokra, viharos szélre is számítani kell, az ország felére figyelmeztetést is kiadtak.

Az óvatosságot az is indokolja, hogy tizenhat éve, 2006. augusztus 20-án hatalmas orkán csapott le a fővárosra este kilenc óra körül, amikor elkezdődött a tűzijáték, amelyet közel másfél millió ember akart élőben megnézni. A kialakult káoszban a későbbi jelentések szerint összesen öt ember halt meg, és több mint háromszázan megsebesültek.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/belfold/2022/08/19/idojarasi-munkacsoportot-hozott-letre-a-kormany