Időjárás: Porra és 20 mm feletti csapadékra figyelmeztet az OMSZ

A kép forrása: mapio.net

Országszerte várható jelentős mennyiségű eső.

Szerda

Délelőtt még kisüthet a nap, ám délutántól megnövekszik a felhőzet és beborul. Késő délutántól kisebb eső, zápor több helyen kialakulhat. Az élénk szelet északnyugaton erős lökések is kísérhetik.

A maximum-hőmérséklet általában 16 és 22 fok között alakul.

Az OMSZ arra figyelmeztet a Facebook poszjában, hogy “nyugatias áramlással ismét nagy mennyiségű por érkezik a kontinens déli fele fölé a magasban. A hozzánk érkező por mennyisége azért nem lesz olyan veretes a mediterrán vidékekhez képest, ugyanakkor elég lehet ahhoz, hogy a szerda estefelé kialakuló kisebb esők, záporok ismét összekoszolják a tereptárgyakat. Nem érdemes tehát kocsit mosni – már csak azért sem, mert a csütörtökön érkező (várhatóan többfelé kiadós mennyiségű) öntözés már portalanítja is a levegőt.”

Csütörtök

Borult, felhős lesz az ég és egy mediterrán ciklon hatására több hullámban érkezik majd csapadék. Országszerte várható eső, zivatar, nagy területen van esély kiadós mennyiségre, sőt lehetnek olyan területek, ahol a 20 mm-t is meghaladja a 24 óra alatt hullott csapadék. A Nyugat-Dunántúlon és északkeleten a szelet erős lökések is kísérhetik.

A minimum-hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, a maximum-hőmérséklet pedig 10 és 15 fok között várható.

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ csütörtökre, mert 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat – Fotó: OMSZ

Péntek

Erősen felhős, borult lesz az ég, és a délelőtt folyamán sokfelé várható eső, zápor. A szelet szelet nagy területen kísérhetik erős lökések.

A minimum-hőmérséklet általában 3 és 12 fok között alakul, a maximum-hőmérséklet pedig 6 és 17 fok között várható.

Forrás: agroinform.hu, OMSZ