Időjárás: Országos középtávú előrejelzés

Viharos időjárást jelző felhők. A kép forrása: szeka.blog.hu
Viharos időjárást jelző felhők. A kép illusztráció. A kép forrása: szeka.blog.hu

2021. november 09.

Többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás csapadék nélkül. Reggel ködfoltok előfordulhatnak, amelyek délelőtt megszűnnek. Az északi szél délután északkeletire, keletire fordul, és időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +6 fok között alakul, de az északkeleti szélvédett völgyekben -3 fok is lehet. Kora délutánra 8 és 13 fokra melegszik fel a levegő.

2021. november 10.

Az éjszaka képződő ködfoltok nagy része napközben megszűnik, a legtöbb helyen kisüt a nap. A napsütést fátyolfelhők szűrik. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -3 és +5, a maximum 7 és 14 fok között várható.

2021. november 11.

Az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, nagy részük megszűnik, kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás, kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul. A csúcsérték általában 9 és 15 fok között várható, de a tartósabban felhős, párás részeken hidegebb is lehet.

2021. november 12.

Az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, nagy részük megszűnik. Vékony frontális felhősáv vonul északról dél felé, a legtöbb helyen legalább pár órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás, kisebb eső. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Hajnalban -3, +5, kora délután 7, 13 fok várható.

2021. november 13.

Az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, nagy részük megszűnik, kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul. A maximum általában 7 és 12 fok között várható.

2021. november 14.

Az éjszaka képződő ködfoltok megszűnnek, kisüt a nap, gomolyfelhők képződnek. Helyenként kialakulhat záporeső. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +3, a csúcshőmérséklet 8, 13 fok között valószínű.

Forrás: agrarszektor.hu