Időjárás: Nincs mese, hétvégén már fagyni fog

Fotó: boraszportal.hu

Az évszakhoz képest hideg éjszakák jönnek.

Pénteken északon, északkeleten változóan, másutt inkább erősen felhős vagy borult idő várható. Az ország déli részén lehet még csapadék, délután pedig az ország néhány pontjain fordulhatnak elő futó záporok. Érdemi csapadékra már nem kell számítani. A nyugati, délnyugati szél csupán az északi megyékben élénkül meg, ott egy-egy erős lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, délnyugaton az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékekkel.

https://www.youtube.com/embed/srElvw3DMlk Szombaton a reggelig délnyugaton még helyenként előfordulhat eső, zápor, napközben csapadék már nem valószínű. A déli, délnyugati megyékben délutánig felhősebb lesz az ég. Máshol sok napsütés várható. Néhol megerősödhet a szél is. Hajnalban általában plusz 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélcsendes, derült tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Délután 11-15 fok valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok megszűnése után túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem várható. Hajnalban nagy területen fagyhat, általában -5 és 2 fok közé hűl le a levegő, a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délután 10-15 fokig melegszik a levegő.

Forrás: OMSZ, agroinform.hu