Időjárás: Nem tarthat örökké a februári tavasz? Most figyelj!

kép: idokep.hu

Akár 15 fok is lehet, ami több fokkal magasabb az ilyenkor megszokottnál.

Szerda

Délelőtt még lesznek felhők az égen, de délután általában napos időre számíthatunk. Elvétve alakulhatnak ki kisebb esők, záporok.

A szél időnként megélénkülhet. Szokatlanul enyhe lesz az időjárás, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, és péntekig nem is fog jelentősen változni az időjárásunk.

Csütörtök

Az éjszakai párás levegőből főként az északkeleti országrészben hajnalra sűrű köd képződhet, ami a délelőtt folyamán csak lassan oszlik fel. Máshol derült, napos idő várható, csapadékra nem számíthatunk.

A szél gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul.

Péntek

Újból párás lesz az éjszakai levegő és az északkeleti és délnyugati megyékben sokfelé köd képződhet. A rétegfelhőzet feloszlik, néhány órára kisüt a nap, majd délután északnyugat felől egy front felhőzete éri el az országot. Kisebb eső, zápor, a hegyekben havaseső-zápor, hózápor is előfordulhat.

A szél megélénkül, a front mentén megerősödik, viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

Forrás: agroinform.hu