Időjárás: köd, ónos szitálás is előfordulhat

erdekesvilag.hu

Emellett sok helyen lesz napos idő. Jelentős melegedés csak a jövő héten várható.

Péntek

Október 15-én, pénteken az ország nagy részén kiderül az ég, csak a Dunántúl nyugati és északnyugati részein marad felhős az idő. Több helyen párássá válik a levegő, köd, illetve rétegfelhőzet is képződik. A ködös tájakon szitálás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat. A légmozgás gyenge lesz, lesznek szélcsendes körzetek is. A hőmérséklet hajnalban általában -1 és +6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken hidegebb, a szelesebb és felhősebb északnyugati tájakon enyhébb lehet az idő.

Néhol csak nagyon lassan, komótosan oszlik fel a köd, rétegfelhőzet, de ezt követően gyengén felhős, napos idő várható, északnyugaton, délen némileg több felhővel. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 16 fok között alakul.

Szombat

A köd- és rétegfelhőzet feloszlása után a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől egyre többfelé kiderül az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de a szélvédett, derült részeken -1, -2 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 16 fok között várható.

Forrás: OMSZ, agroinform.hu