Időjárás: Ismét viharossá fokozódik a szél!

Kömörõ 2001.03.08. A felsõ-tiszai árvíz nem csak az elöntött területeken okoz károkat, hanem kilométerekkel távolabb azzal is, hogy megakadályozza a kialakult belvizek gravitációs lefolyását. Az árvíz perifériáin már több mint tízezer hektár mezõgazdasági és településszéli területet borít elvezethetetlen belvíz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A képen: belvizes szántó Kömörõ határában. MTI fotó: Oláh Tibor

Erős szélre és havazásra figyelmeztet az OMSZ.

Szerda

Délelőtt még erősen felhős lesz az ég, majd többórás napsütés mellett felhőátvonulások várhatók. Záporok, hózáporok kialakulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható.

Az OMSZ figyelmeztető előrejezést adott ki az erős, 70 km/h-t meghaladó széllökések miatt, valamint az 5 cm-t meghaladó friss hóréteg miatt.

Figyelmeztető előrejelzés - szél

Figyelmeztető előrejelzés szél miatt, amely a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódhat – Fotó: OMSZ

Figyelmeztető előrejelzés - havazás

Figyelmeztető előrejelzés havazás miatt – Fotó: OMSZ

Csütörtök

Délelőtt keleten várható hózápor, majd délután megérkezik a melegfront és a felhőzetéből estétől a Dunántúlon és a középső megyékben előfordulhat gyenge eső, havas eső.

A Dunántúlon délelőtt még erős lökések előfordulnak, később viszont mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2 és 8 fok között várható.

Péntek

Alapvetően borult időre számíthatunk és északkeleten gyenge havas eső, havazás előfordulhat. Estére megnövekszik a felhőtakaró és többfelé alakulhat ki zápor, hózápor.

A szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -5 fokig is hűlhet a levegő. körül alakul a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 12 fok között várható, de az északkeleti határvidéken a maximumok csak -1 és +4 fok emelkednek.

Forrás: OMSZ, agroinform.hu