IDEA: A Fidesz–KDNP támogatóinak 41 százaléka regisztrálta magát

Fotó Mohai Balázs, MTI

A KPE változatlanul arra biztatja tagjait, támogatóit, polgártársainkat, hogy regisztráljanak. Ugyanakkor javasoljuk annak megfontolását, hogy lehetőség legyen az eddigieknél egyszerűbb bejelentkezésre az oltásra. A jelenlegi forma meggyőződésünk szerint visszatart embereket attól, hogy bejelentkezzenek az oltás átvételére.

Az is indokolja a változtatást, hogy a jelenlegi túlságosan szűkszavú felhívások nem látszanak alkalmasnak arra, hogy felhívják a figyelmet, az oltás elmaradása súlyos következményekkel járhat. A tájékoztatáson is van mit javítani: azok az idős emberek, akik nem kapták meg az oltást az első felhívást követően, megnyugtató tájékoztatást kell kapjanak arról, hogy nem maradnak ki az oltásból, különösen pedig nem kerülnek önhibájukon kívül a sor végére. (kpe)

Az IDEA Intézet felmérése szerint a Fidesz–KDNP támogatóinak 41 százaléka már regisztrálta magát, 24 százalékuk tervezi ezt. Az általában fegyelmezett táborban elég magas ugyanakkor azoknak az aránya (19 százalék), akik nem regisztráltak, a hónapok óta tartó kormányzati kampány dacára sem döntötték el (16 százalék), megadják-e adataikat. Az ellenzéki szavazók sokkal elutasítóbbak, eddig 20 százalékuk regisztrált, 17 százalékuk tervezi, 46 százalékuk elutasítja ezt, noha az ellenzéki pártok is intenzíven kampányolnak az oltás mellett. A pártot nem választók 19 százaléka regisztrált, 49 százalékuk nem is tervezi ezt. Összességében a választókorú népesség mintegy negyede (26 százalék) saját bevallása szerint már regisztrált, 18 százalék tervezi a jelentkezést.

24.HU