Húsvét 2024/ Húsvéti gondolatok

Az idei évben is a BÉKE Húsvét üzenete.

Háborúk és „világtalan” emberek húzzák-vonják lelkünket, káoszt és nyomorúságot hozva a világra. Nem törődünk megszentelt földünkkel, pedig életünk alapja. Járunk rajta, esszük terményeit, vadait és nem gondolunk rá, mert van.

Pedig minden „fizikai” létforma csak általa létezhet. Lelkünk nyomorúsága a fel nem ismert és egyszerű igazságok tagadásából ered.

A szelíd víz éltet, a haragos pusztít.

Eleink a fölmívesek tudták és nap, mint nap megélték. Hálát adtak minden napért, hogy felkel, élteti a földet, a víznek, hogy táplálja terményeiket. Elrugaszkodtunk és feljebbvalónak gondoljuk magunkat. A „porból lettél és porrá leszel” igazságát a háborús világban csak azok értik meg, akik elvesztik szeretteiket a háború poklában.

Mi magunk teremtjük meg ezt a poklot, pedig lélekben tudjuk, hogy „helytelen”. 

Most Húsvétkor tegyük félre „önmagunkat”, önös érdekeinket, és mondjunk hálát a békéért.

PI

Húsvéti gondolatok

A nagyheti készülődések minden családban bőven adnak feladatokat, de főleg a földműveléssel foglalkozók erejét-idejét fokozottan kötik le ilyenkor a tavaszi munkálatok.

Feladat mindig van, de a fizikai tennivalókon kívül, sőt azokat megelőzően gondoljunk a lelki teendőkre is.

A virágvasárnapi Jeruzsálemi bevonulás remélhetőleg mindenkit kellően felkészített a nagypénteki gyászra, de egyben a húsvét vasárnapi feltámadási ünnepre is.

Lehet, hogy az időjárás nem kedvező, mégis a feltámadás adta reménnyel, a bűnök megbocsájtásának örömével tekintsünk Húsvétra.

Adjunk külön is hálát azért, hogy a mi országunkban béke van, és a szorgos gazdáknak köszönhetően a lelki táplálék és a barka mellett a húsvéti sonka, tojás, kalács is a magyar emberek asztalára kerülhet idén is.

Minden honfitársamnak, minden Polgári Kisgazdának a lélek által megszentelt és a földi javakban sem szűkölködő Áldott Húsvétot kívánok!

Dr. Bakos Zoltán, KPE szakértő