Hózáporok is jöhetnek

Őszi vetés télen. - A kép forrása: gallery.site.hu

Csütörtökön reggel főként délen, majd a középső tájakon és a Dunántúlon elszórtan záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Több napsütésre nyugaton lehet számítani. Még élénk, a középső tájak kivételével erős lehet az északias szél. A legmelegebb órákban 3-8 fok várható.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, összességében több helyen alakulhat ki átmenetileg zápor, hózápor. A szél veszít erejéből, inkább csak keleten, északkeleten lehet időnként élénk. Reggel nagy területen fagyhat, délután pedig 3-8 fokra van kilátás.

Szombaton egy hidegfront érkezik feltámadó északkeleti széllel, főként a Dunántúlon kisebb záporokkal és hózáporokkal. A legtöbb napsütés északon várható. Hajnalban -8, -1, napközben 2-6 fok valószínű.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, említésre méltó csapadék nem várható, reggel délen szállingózhat a hó. Még élénk lesz a szél. Kora reggel -7, +1, délután 5-10 fokra számíthatunk. A jövő hét első napjaiban is a napsütés dominálhat, de még többfelé élénk, erős lehet az északkeleti szél. Lassú melegedés kezdődik.
Kiadta: Szabó Bea (ma 08:11), idokep.hu