Horváth Miklós Csaba tájékoztatása alapján: A helyi sajtó is lehet eszköz a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatos tájékoztatásban

Az egyes települések polgármestereit arról kérdeztük, ösztönzik-e az önkormányzat dolgozóit és az adott település lakosságát arra vonatkozóan, hogy beadassák a koronavírus elleni vakcinát.

Martonvásár

Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere a vakcina beadatása mellett érvelt. A város honlapján közzétett tájékoztatóban kifejtette, a vakcina minél szélesebb körű alkalmazása, a társadalom nagyfokú beoltottsága esetén van esély visszatérni a normális életbe.

– A saját személyes adottságaik figyelembe vétele mellett, de éljenek a vakcina beadásának lehetőségével – szól a helyi lakosokhoz Szabó, aki bízik benne, hogy a védekezési szakaszban meghozott egyéni, felelős döntésekkel az idei év második felében már az egykor megszokott életükhöz hasonló hétköznapokat élhetik.

Csókakő

Csókakőn még nem merült fel ez a kérdéskör, de a polgármester nem veti el annak a lehetőségét, hogy a lakosságot a későbbiekben ösztönözze az oltás beadására.

– Úgy gondolom, hogy a jelenlegi oltóanyag mennyiségét tekintve az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozóknál lesz oltás, emiatt nem is tartottam egyelőre érdemlegesnek, hogy beszéljünk erről. Érdeklődés szintjén azért szóba került, hogy kik azok, akik regisztrálták magukat az oltásra. Úgy tudom, jó páran éltek a lehetőséggel – fogalmazott Fűrész György polgármester.

Bakonycsernye

Bakonycsernye polgármestere fontosnak tartja a lakosság buzdítását, ennek pedig közösségi oldalán hangot is ad.

– A munkaévet is úgy kezdtük az önkormányzaton, hogy az összes munkatárs részt vett az önkéntes alapú tesztelésen, szerencsére mindenki negatív eredményt kapott. Ezt követően azonnal regisztráltam is az oltásra, ezt egy felhívás keretében bemutattam a közösségi oldalamon is, ahol ugyanerre bátorítok mindenkit – mondta kérdésünkre Turi Balázs.

Soponya

Szücs Norbert, Soponya polgármestere lapunknak elmondta, ő teljes egészében önkéntes alapra helyezi ezt a kérdéskört. Úgy fogalmazott, a lakosságot sem biztatni, sem visszatartani nem szeretné.

– Azt gondolom, hogy mindenkinek saját magának kell ezt a döntést meghoznia, és a saját belátása szerint kell cselekednie – fejtette ki véleményét a település vezetője.

Igar

Hasonlóképpen gondolkodik Igar polgármestere is.

– Én személy szerint regisztráltam az oltásra. Ha ez szóba kerül, akkor a kollégáimat is biztatom arra, hogy oltassák be magukat, főleg az ügyfélforgalom miatt, de nagyobb kampányt ennek nem szeretnék szentelni. Ez mindenkinek az egyéni döntése, hogy fél-e tőle, vagy szeretné-e beadatni magának a koronavírus elleni oltást – közölte megkeresésünkre Molnár István polgármester.

Sárkeresztes

Sárkeresztes településvezetője lapunknak elmondta, rendszeresen követi a médiában a koronavírussal kapcsolatos híradásokat. Azt tapasztalja, egyre többen be akarják adatni a koronavírus elleni védőoltást.

– Úgy értelmeztem a médiából, hogy már az egészségügyben is 90 százalékos az igénylők aránya, és a lakosság körében is egyre többen regisztrálnak. A februárban megjelenő helyi újságban mindenképp közzéteszünk egy felhívást arra vonatkozóan, hogy a további védekezés egyetlen módja, ha minél többen beadatják a szérumot – fogalmazott Krähling János.

Kisláng

Kisláng polgármestere a lakosság egyéni megítélésére bízza azt, hogy szeretnék-e beoltatni magukat, azonban a szakszerű tájékoztatás lehetőségét nem veti el.

– A lakosság életébe ilyen téren nem szeretnénk beavatkozni. Az önkormányzati dolgozókkal beszéltünk róla, hogy adott esetben célszerű lenne a beadatás, hiszen itt ügyfelekkel találkozunk. Amennyiben a kormány feloldja a gyülekezési korlátokat, abban az esetben bevállalnánk azt is, hogy szakértő bevonásával tartsunk egy lakossági fórumot, ami hozzájárulhatna a helyes döntés meghozatalához. Úgy gondolom, hogy ez a korrekt hozzáállás – tájékoztatta lapunkat álláspontjáról Rumpler Tibor, Kisláng polgármestere.

Forrás: feol.hu, Héjj Vivien, Korondy Tamás