Horváth Miklós Csaba értesítése alapján: Nemcsak mézet, életet is adnak – Méhek és az emberek előadás

Fotó Agroinform

A méhek sokkal többet jelentenek az ember számára, mint azt sokan tudják. Erre, illetve az ezt bizonyító tényekre hívta fel a figyelmet az Öreghegyi Közösségi Ház emeleti termében Antal István, aki három évtizede foglalkozik méhekkel, illetve mézekkel.

Színes eseménypalettával várja az érdeklődőket az Öreghegyi Közösségi Ház. A meghirdetett programsorozat részeként csütörtökön este Antal Istvánt hívták meg vendég előadónak. A harminc éve méhészkedő szakember nem csak a nektárt és virágport gyűjtő rovarokról beszélt, hanem kifejezetten a méhek és az ember kapcsolatát helyezte fókuszba. Bár egy kisebb terem állt rendelkezésre, de abban valamennyi széksor megtelt, így volt kinek feltenni az előadás elején pár kérdést, hogy kiderüljön, mit is tud a mai ember a méhekről? Már az elején kiderült, van létjogosultsága egy ilyen előadásnak.

Antal István így kezdte az előadást: -Napjainkban a hétköznapi ember nagyon keveset tud a méhekről. Ha csak sarokpontokat állítunk fel, akkor annyit mindenki tud, hogy mézet ad és hogy szúr. Legfeljebb még annyit, hogy hogyan néz ki. Hogyan néz ki, milyen a színe?

Forrás: feol.hu

https://www.feol.hu/helyi-kultura/2022/11/nemcsak-mezet-eletet-is-adnak-mehek-es-az-emberek-eloadas