Horváth Miklós Csaba értesítése alapján: A Petőfi Sándor Általános Iskola diákönkormányzata is csatlakozott a Sulizsák akcióhoz

Fotó feol.hu

A ráckeresztúri iskolában régóta figyelmet fordítanak arra, hogy a gyerekeket megtanítsák a környezettudatosságra. Arra, hogy takarékoskodjanak a vízzel, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot, hogy amit csak lehet, újrahasznosítsanak. Drozdikné Nagy Ágnes Tünde tanítónő, az alsós diák­önkormányzat vezetője nemcsak a tanórákon figyelmezteti a környezettudatosságra tanítványait, hanem ruhagyűjtési akciót is szervez. Idén is csatlakozott az iskola a Sulizsák – Göncölj a Földért! programhoz, amelynek célja, hogy minél több emberrel megismertessék a textil újrahasznosításának lehetőségét. A ruhák egy része ugyanis átalakítható, felhasználhatók az építőiparban, az autóiparban párnázóanyagként, a gépiparban törlőruhaként, a textilszálakból pedig szigetelőanyag, fonal készül.

Az iskola tavaly 3039 kilo- gramm ruhát gyűjtött. Összesen százötvenezer forint volt a bevétel, melyet nyeremények vásárlására fordítanak, hogy ha majd újra lesznek versenyek, a tanulókat szép és hasznos ajándékokkal jutalmazhassák meg. Tünde arra hívja fel a figyelmet, hogy a zsákokba kinőtt, vagy már nem használt ruhadarabok kerülhetnek. Nagyon fontos, hogy szakadt, koszos, lyukas és nedves ruhadarabokat, párnát, takarót, paplant nem lehet leadni. A gyűjtésre május 27-én 8 órától június 1-jén 12 óráig kerül sor a Hősök téri iskolaépületben.

Forrás: heol.hu, Gajdó Ágnes